Een geweldige mijlpaal - 'LadyBird coaching & counselling' gaat van start!

Lieve mensen,

Ieder van jullie heb ik op mijn levensweg moge ontmoeten. Sommigen voor kortere tijd, sommigen voor een langere periode. 
Allemaal warme en waardevolle contacten ... hartelijk dank daar voor!

Vandaag wil ik met jullie graag het bereiken van een geweldige mijlpaal delen: 
nu eindelijk, na een lange tijd van ontwikkeling, opleiding en voorbereiding, kan ik trots mijn eigen bedrijf 
LadyBird, praktijk voor coaching & counselling 
aan jullie presenteren!
Neem straks maar een kijkje op mijn gloednieuwe website www.ladybird-counselling.nl!

Met LadyBird richt ik me met laagdrempelige, psychosociale hulp op volwassenen die in hun jeugd of kindertijd seksueel misbruikt zijn en deze ervaring willen verwerken.

Het wordt steeds duidelijker - door onder ander de onthullingen in de katholieke kerk, het rapport van de Commissie Deetman en zaken als Benno L. en Robert M. - dat seksueel misbruik helaas in de samenleving een grote omvang heeft. Het betreft heel veel mensen, niet alleen de slachtoffers maar ook hun naasten zoals partners, vrienden en familieleden. 
De Commissie Deetman schat dat in de afgelopen eeuw (tussen ca. 1950 en 1980) alleen binnen instellingen van de kerk 10.000 tot 20.000 kinderen misbruikt werden. En het misbruik in de huislijke sfeer en andere instellingen komt er nog bovenop.

Betrokkenen denken vaak dat zij de enige zijn die zo iets naars is overkomen. Dit gevoel, het 'verbod' van de pleger erover te spreken en het onbegrip van de naasten maken het voor slachtoffers extra moeilijk hun verhaal te doen en te accepteren wat zij mee hebben gemaakt. 
Het is bemoedigend dat deze donkere kant van de maatschappij nu steeds meer aan het daglicht komt en een thema in de samenleving wordt. Daar waar licht op valt, gaat de duisternis uiteindelijk verdwijnen. 
Met 
LadyBird wil ik bijdragen dat betrokkenen bij seksueel misbruik een betere kans krijgen hun verleden te verwerken.

Seksueel misbruik is in de meeste gevallen een traumatische ervaring waarbij men zich machteloos overgeleverd voelt aan de gevaren die deze situatie bevat. Om te kunnen overleven wordt de psychische structuur opgesplitst in verschillende persoonlijkheidsaandelen. Hierdoor gaat de innerlijke eenheid van de mens verloren. 
Begeleiding en therapie zijn vervolgens er op gericht deze eenheid weer terug te winnen. Veiligheid, autonomie en gezonde relaties zijn hierbij belangrijke doelen. 
Lees op de website bij diensten welke hulp LadyBird aan betrokkenen kan bieden.

Wil je regelmatig artikelen en tips ontvangen om inzicht te krijgen in de gevolgen van seksueel misbruik en hoe ermee om te gaan, of wil je op de hoogte gehouden worden van mijn diensten?
Meld je dan aan voor de gratis LadyBird-nieuwsbrief op www.ladybird-counselling.nl .

Weet jij iemand van wie jij denkt dat zij of hij interesse heeft in begeleiding, mijn website of de nieuwsbrief? Stuur dan deze mail a.u.b. gerust door!

Lieve groet ... en tot de volgende nieuwsbrief,

Bärbel Renaud

LadyBird 
coaching & counselling
psychosociale hulp na seksueel misbruik

Bärbel Renaud
Saturnus 27
5527 CW  HAPERT

T.   +31 (0) 497 387  399
M. +31 (0) 6 11 11 70 58 
info@ladybird-counselling.nl
wwww.ladybird-counselling.nl

BTW: NL 2081.54.759 B01
KVK: 55147747
SNS Bank: 87.99.26.813

2012 - 2019 © LadyBird Counselling | Design & script © Teejo.nl